Acasa » Centru de cardiologie

Centru de cardiologie

Metodele minim invazive cresc ca alternativă la metodele chirurgicale clasice în chirurgia cardiacă, în special cu tehnologia dezvoltată în ultimii 15 ani. În ultimii ani, chirurgiile de bypass robotizate oferă un avantaj important în ceea ce privește confortul pacientului și viteza de recuperare.

Chirurgie robotizată cu o incizie de 4 inci

Clinica de chirurgie cardiovasculară a spitalului Liv, este posibilă efectuarea unei intervenții chirurgicale de bypass robot, fără tăierea cuștii inimii și oprirea inimii. 3 găuri sunt găurite sub axila pacientului și se face o incizie de 4 cm în coaste. O cameră este plasată în această incizie. Această cameră oferă imagini 3D de 8-10 ori mai mari și clare. Un chirurg atașează instrumente chirurgicale la brațele robotului, celălalt chirurg le folosește pe consola camerei.
Chirurgia poate fi efectuată fără a opri inima

Chirurgia de bypass coronarian, chirurgia valvei mitrale, chirurgia cardiacă congenitală și chirurgia aritmiei sunt efectuate de robot la pacienții care sunt adecvați pentru această metodă. Chirurgia de bypass coronariană poate fi efectuată fără oprirea inimii sau prin oprirea inimii (cu ajutorul unei mașini cardiace-pulmonare). Operațiile valvei mitrale se efectuează prin oprirea inimii.
Pacientul revine la viața normală într-un timp scurt

Spre deosebire de chirurgia clasică de bypass, chirurgia bypass robotică poate fi efectuată fără tăierea cuștii inimii și oprirea inimii. Pacientul poate reveni la viața normală mult mai devreme. Din cauza ratei de infecție mult mai scăzute și a sângerării mai puțin, chirurgia by-pass robotizată oferă un avantaj cosmetic pacientului. Operația este efectuată cu incizii mici și, prin urmare, fără cicatrici. În plus, pacientul atinge mai repede condiția fizică normală.
Durere mai mică, infecție mai mică

Chirurgia de bypass coronarian, chirurgia valvei mitrale, chirurgia cardiacă congenitală și chirurgia aritmiei sunt efectuate de robot la pacienții care sunt adecvați pentru această metodă. Chirurgia de bypass coronariană poate fi efectuată fără oprirea inimii sau prin oprirea inimii (cu ajutorul unei mașini cardiace-pulmonare). Operațiile valvei mitrale se efectuează prin oprirea inimii. Odată cu operația robotică a inimii, perioada de recuperare este scurtată semnificativ. De obicei, pacienții se întorc la muncă după 15 zile. Acest lucru reduce riscul de sângerare, infecție și durere.

Spitalele dețin un standard internațional care confirmă faptul că activitatea medicală respectă cele mai stricte standarde internaționale în ceea ce privește calitatea îngrijirii și siguranța pacienților.
Bucuresti | Romania | +40741090907 | office@turciamedical.ro