Acasa » Chemoterapie sustinuta metabolic

Chemoterapie sustinuta metabolic

Chimioterapia suportată metabolic (MSCT) se bazează pe ipoteza Warburg, fenomen denumit și „efectul Warburg”.

În 1924, Otto Warburg a recunoscut că celulele canceroase metabolizează glucoza într-o manieră diferită de cea a celulelor normale. Spre deosebire de viziunea larg acceptată asupra dezvoltării cancerului, care susține propunerea că originile cancerului sunt genetice și că cancerul rezultă în principal din modificări dinamice ale genomului, ipoteza Warburg, în forma sa cea mai simplă, afirmă că cancerul este în primul rând o boală a degradării metabolice.

Terapiile pe care le folosim includ:

  • Chimioterapie susținută metabolic (MSCT)
  • Hipertermie (corp local și întreg)
  • Terapia cu oxigen hiperbaric
  • Tratamente speciale de perfuzie
  • Suplimente fito-farmaceutice
  • Dieta oncologică

MSCT este centrat pe intervenții care vizează această regregare metabolică a celulelor canceroase pentru a crește eficacitatea și a reduce efectele secundare ale tratamentelor convenționale citotoxice.

Chimioterapie susținută metabolic

Chimioterapia sprijinită metabolic implică aplicarea chimioterapiei cu o varietate de intervenții pentru a sprijini eficacitatea acesteia.

În centru, toți pacienții oncologici sunt supuși unei diete ketogene, ceea ce creează stres metabolic asupra celulelor canceroase. Apoi, înainte de administrarea chimio, pacientul va face un post de 14 ore, ceea ce crește în continuare stresul metabolic asupra celulelor canceroase.

Pacienții vor avea, de obicei, un nivel de glucoză din sânge în jurul valorii de 80 miligrame pe decilitru (mg / dL) în acest moment. Apoi aplică inhibitori ai glicolizei pentru a inhiba calea glicolizei în celulele canceroase, ceea ce creează o cantitate grozavă de stres metabolic, deoarece celulele canceroase sunt deja înfometate de glucoză.

Insulina este apoi aplicată pentru a scădea nivelul glicemiei la aproximativ 50 sau 60 mg / dL, pentru a provoca o hipoglicemie ușoară. În acel moment, se aplică chimioterapia.

Spitalele dețin un standard internațional care confirmă faptul că activitatea medicală respectă cele mai stricte standarde internaționale în ceea ce privește calitatea îngrijirii și siguranța pacienților.
Bucuresti | Romania | +40741090907 | office@turciamedical.ro