Acasa » Tehnologii importante utilizate de Centrul Oncologic

Tehnologii importante utilizate de Centrul Oncologic

Cancer Center – Diagnosticare si Tratament Cancer

Turcia dispune de aparatură și tehnologie ultramodernă de diagnosticare si tratament cancer.

  • PET/CT pentru scanarea întregului organism, ultima generație pe piața şi cel mai sensibil PET la ora actuală;
  • PET/CT special pentru bolile sânului, singurul existent în Turcia;
  • RMN 3 Tesla;
  • Robot DaVinci (urologie, ginecologie, chirurgie generală);
  • Robot MAKO (ortopedie);
  • EMG intraoperator pentru intervențiile la cap;
  • RMN şi tomograf de ultimă generație;
  • Hepa Filtre în tot spitalul, care reduc la minimum riscul de infecții intraspitalicești;

Beneficiile chirurgiei robotice

Folosirea sistemelor robotizate în chirurgie este una dintre evoluțiile tehnologice cele mai interesante și importante ale acestui secol. În ultimii zece ani au fost facute progrese uriașe în domeniul operațiilor închise.

Da Vinci Robotic System a fost introdus pentru prima dată în 1997 și a primit aprobarea FDA în anul 2000 . De atunci, domeniul de aplicare a sistemelor robotizate s-a extins considerabil, iar ele sunt acum folosite în urologie, ginecologie, chirurgie generală și alte specialități medicale.

Tehnicile chirurgicale robotice se aplică în special la pacienți cu obezitate și la intervenții în care potenţialele efecte secundare reprezintă o ameninţare pentru viaţă. De asemenea, chirurgia robotică aduce beneficii enorme în operaţiile bypass, care necesită un nivel înalt de îndemânare şi experienţă.

Imagistica 3D

Pe lângă faptul că oferă imagini mai clare, sistemul de chirurgie robotică oferă chirurgului profunzime a vederii şi senzaţia profunzimii mişcării prin oferirea de imagini 3D în zona de operaţie. Aflată în controlul chirurgului, camera îi permite acestuia să opereze cu uşurinţă în spaţii limitate şi înguste, care ar fi fost inaccesibile cu tehnicile obişnuite de chirurgie laparoscopică. Acest lucru determină minimalizarea zonei de vătămare în urma intervenţiei.

Mobilitate crescută

Dispozitivele de la capătul braţelor robotice au capacitatea de a se misca 180 de grade în orice direcţie. Acest lucru uşurează accesul chirurgului şi capacitatea de a opera în spaţii limitate sau inaccesibile și îi oferă acestuia o mai mare libertate de mişcare. Totodată, sensibilitatea braţelor robotice înlătură problemele asociate cu tremurul normal al mâinii umane.

Confort sporit pentru chirurg

Doctorul rămâne aşezat la consolă în timpul operaţiilor chirurgicale robotice, iar intervenţia chirurgicală se efectuează cu imagistică 3D. Astfel se reduce stresul, oboseala şi se prelungeşte durata şi puterea de concentrare a chirurgului.

Beneficiile chirurgiei robotice pentru pacient

Chirurgia robotică se efectuează cu incizii chirurgicale foarte mici oferind rezultate estetice mai bune. În plus, se reduc efectele secundare care prelungesc perioada de spitalizare a pacientului, cum ar fi hemoragia sau scurgerile.

Spitalele dețin un standard internațional care confirmă faptul că activitatea medicală respectă cele mai stricte standarde internaționale în ceea ce privește calitatea îngrijirii și siguranța pacienților.
Bucuresti | Romania | +40741090907 | office@turciamedical.ro